Summerschool 18, 19 en 20 augustus 2017

Thuiskomen in je lijf

In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet of vaak veel te laat op. Het lichaam is een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en geeft de hele dag signalen af, die als we deze negeren, tot klachten kunnen leiden. Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie.

Het lichaam is zo niet alleen een wegwijzer naar verborgen zaken die geheeld mogen worden, maar ook een Bron van kennis en wijsheid. Als we weer leren luisteren naar de stem van ons lichaam dan komen we in contact met de wonderbaarlijke intelligentie van ons lichaam, naast het grote zelf herstellend vermogen van ons lijf en onze dieperliggende gevoelens en verlangens.

Hoe zou het zijn om jezelf steeds beter kennen en krijgt zo meer zelfinzicht te krijgen waardoor je veel bewuster richting kunt geven aan je leven op een plezierige en ontspannen wijze? Wil je een Dan is onze summerschool 3-daagse in augustus wellicht wat voor jou!

We werken met diverse oefeningen uit de verschillende opleidingen en workshops die Ananta biedt. Daarnaast maak je in deze dagen kennis met een aantal facetten uit het sjamanisme. Alles bij elkaar levert een diepgaand contact op met jezelf en leer je hoe je in contact met je lijf moeiteloos je dromen kunt manifesteren. Het programma inhoudelijk is dynamisch, afgestemd op de groep en het moment. Wel kunnen we je een beeld geven hoe het er globaal uit zal zien:

Dag 1:

Op de eerste dag staat lichaamswerk centraal. Na een actieve opwarming in de ochtend, maak je in de middag kennis met je eigen persoonlijke huis, wat symbool staat voor je lichaam en waar je op een boeiende ontdekkingstocht gaat en direct inzicht krijgt in jezelf. In de avond wordt je meegenomen in een Trance Dance en duik je dieper in jezelf en kom je meer in verbinding met je lijf.

Dag 2:

Deze dag borduren we voort op de eerste dag en gaan we werken met je lichaam als tempel en de middag staat in het  teken van ademwerk. In de avond ontvang je een heerlijk klankconcert om een diepe rust en ontspanning in je lijf te brengen. In de hectiek van alle dag, vergeten we vaak hoe essentieel rust en stilte zijn voor je lichaam.

Dag 3:

De ochtend staat in het teken van luisteren naar je lichaam en deze 3-daagse wordt afgesloten met een intensieve en ontspannen zweethutceremonie.

Het programma is gericht op ervaren, dus je kunt allerlei oefeningen, visualisaties en beweging verwachten. We adviseren je dan ook om makkelijke kleding aan te trekken en een grote handdoek of een plaid mee te nemen.

Er wordt gewerkt met een kleine groep (max 12) zodat er alle ruimte is voor ieders persoonlijke proces. De dagen starten om 10.00 uur (vanaf 9.30 uur staat de koffie en de thee klaar) en eindigen rond 21.00 uur. Op zondag ronden we de 3-daagse rond 17.00 af. Afhankelijk van het weer wisselen binnen- en buitenactiviteiten elkaar af.

Voor koffie/thee/water/sap en lunch wordt gezorgd. Op vrijdag en zaterdag is er tussen 17.00 en 19.00 een lange pauze, waarin je kunt gaan eten. Mensen die dichtbij wonen gaan soms naar huis, anderen warmen iets op bij Ananta. Een elektrisch kookplaatje met 2 pitten, een tosti apparaat en een koelkast zijn aanwezig, evenals borden en bestek. In de winkelstraat een paar honderd meter van Ananta vandaan zijn er tevens verschillende mogelijkheden om een terrasje te pakken of eten te bestellen. Kom je van ver, zijn er in de omgeving verschillende B&B mogelijkheden, er is een stay-okay hostel en er zijn diverse campings.

Je kunt je opgeven bij Isabella Sophia via de mail; info@ananta.nl of i.albers@ananta.nl. Telefonisch kan ook: 035-7512030 Ananta Opleidingen is gevestigd in Soest, Lange Brinkweg 11-A (eerste verdieping). Kom je met openbaar vervoer kun je het beste met de trein naar station Soestdijk gaan. Van daaruit is het een paar minuten lopen.

Kosten voor deze 3-daagse: 333,- euro.

We kijken er naar uit om je te ontmoeten.

Warme groet, namens het team summerschool,

Isabella Sophia          

(035) 751 20 30