Workshop ‘Innerlijk kind’

Alles wat je ooit geweest bent, maakt nu nog deel van je uit. Dat betekent dat je al die ervaringen en eigenschappen, al die overtuigingen en denkbeelden nog steeds in je draagt en natuurlijk is een groot deel daarvan afkomstig uit je kindertijd. Dit zijn zowel de leuke kanten, zoals de speelsheid, de onbevangenheid, de verwondering en het enthousiasme van het kind dat jij was, als de minder leuke kanten, waarbij je kunt denken aan verdriet, onzekerheden en angsten uit je kindertijd, die nog steeds doorwerken in je dagelijkse leven.

Je kent ze wel, die momenten van ik ben niet goed genoeg, het gevoel dat het allemaal jouw schuld is, het gevoel van niet gehoord of gezien worden. Maar ook de dieper verstopte (en meer ingrijpende) angsten, waar een niet meer bewust trauma of emotionele gebeurtenis aan ten grondslag ligt krijgen de aandacht. Het kan zelfs zo zijn dat oude patronen je hinderen of dat (onbewuste) overtuigingen uit je jeugd je belemmeren om een vervuld en plezierig leven te leiden. Gebruik maken van die ‘leuke’ kanten, die nog steeds deel van je uitmaken en (weer) over die speelsheid, die onbevangenheid, die verwondering en dat enthousiasme beschikken, zal het probleem niet zijn, en daarvoor is in deze workshop zeker de ruimte.

Maar ook aan het verwerken van die traumatische gebeurtenissen, waardoor het kind in jou nog steeds erg verdrietig of bang kan zijn, wordt alle nodige aandacht besteed.

Diep verstopte angsten kunnen onder ogen worden gezien en worden losgelaten. Niet direct herkenbare behoeften uit je kindertijd kunnen duidelijk worden gemaakt en alsnog worden vervuld; in jezelf kun je bijvoorbeeld een bang kind tegenkomen, waar je contact mee kunt maken om zo jezelf beter te begrijpen en te helen.

We kunnen het verleden niet veranderen: wat gebeurd is, is gebeurd, maar we kunnen wel zelf bepalen in hoeverre we ons huidige leven nog laten beïnvloeden door ervaringen uit onze kindertijd. Door (alsnog) inzicht te krijgen en daarvan te leren, kunnen we onze gevoelens ten opzichte van dat verleden veranderen en er zo sterker van worden. Zo nemen we ons leven weer in eigen hand, in plaats van te wachten totdat iemand anders onze behoeften vervult.

In deze workshop is alle aandacht voor het innerlijke kind en ruimte voor alles waar jouw innerlijke kind behoefte aan heeft.

Kosten voor deze 2 daagse workshop: €199 (inclusief koffie/thee en lunch)

Minimaal aantal deelnemers: 6 maximaal 10
Data; 30 sept en 1 okt en 10 en 11 december 2016

Begeleider: Inge Septer en Erik Roesink

 

Aanmelden via de mail i.albers@ananta.nl of bel even met 035-7512030

AanmeldenContact opnemen

(035) 751 20 30