Opleiding therapeut

De opleiding tot therapeut is een 4-jarige beroepsopleiding op HBO-niveau. Binnen de opleiding worden technieken en methoden uit diverse therapeutische stromingen aangeboden en geïntegreerd tot een unieke en persoonlijke begeleidingsvorm.
De opleiding is kleinschalig, waarin bewust gekozen wordt voor het werken met kleine groepen. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, wat de ontwikkeling en groei van de student ten goede komt en het onderling contact tussen studenten en docenten bevordert.
Nieuwe ontwikkelingen worden nauwlettend gevolgd en waar wenselijk direct doorgevoerd in ons onderwijsprogramma, daarnaast nodigen we uit om dat wat er aan oude kennis in ieder aanwezig is opnieuw te integreren.
Er wordt gewerkt vanuit het holistisch principe en dat betekent letterlijk vanuit het geheel van lichaam, geest en ziel. De totale mens staat centraal en wordt behandeld op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en op spiritueel/inzichtsniveau.

Ananta: voor de opleiding therapeut

In de eerste twee jaar maak je kennis met de verschillende vakgebieden (chakrapsychologie, communicatie, lichaamsbewustzijn, regressie, reflectie en traumatherapie) en wordt voornamelijk gewerkt aan je eigen ontwikkeling. Om je werk als coach of therapeut straks goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat je je belangrijkste blokkades hebt herkend en inzicht hebt gekregen in je eigen overtuigingen en valkuilen. Dit eigen proces is belangrijk gedurende de hele opleiding en er wordt extra aandacht aan besteed gedurende de reflectielessen en de supervisiegesprekken.

Deze eerste twee basisjaren zijn ook te volgen als een persoonlijk ontwikkelings- en transformatietraject. Tijdens deze twee jaar werk je intensief aan je eigen proces, waardoor je weer ontdekt wie je werkelijk bent. De diverse vakgebieden zijn een ingang om jezelf te ontsluiten, zodat je zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel/inzicht niveau aan jezelf kunt werken. Je wordt begeleid door een buddy, neemt deel aan oefengroepjes om aan je proces te werken en er zijn supervisiegesprekken. Als je eerste twee jaar gevolgd hebt, dan bestaat de mogelijkheid om alsnog door te stromen naar het 3e jaar. Hiervoor dien je dan wel de examens afgelegd te hebben.

In het derde en vierde jaar vindt verdere verdieping plaats en maak je tevens kennis met nieuwe vakgebieden, zoals coaching, transformatiemanagement en medische basiskennis. De afstudeerfase, in het vierde jaar, bestaat uit een vijftal sessies met een toegewezen client. In de afstudeerscriptie beschrijf je je eigen proces en het proces van de client, gekoppeld aan de theorie.

De opleiding is modulair opgebouwd, waarbij de eerste twee studiejaren de gemeenschappelijke basis vormen. Vervolgens kan gekozen worden uit de volgende specialisaties:

Bij Ananta worden naast de opleiding therapeut de volgende werkvormen ingezet:

• Coaching
• Therapie (lichaamsgerichte therapie, archetypische psychologie)
• Sjamanistische technieken
• Chakrapsychologie
• Energiewerk
• Communicatie met jezelf en anderen

Ja, ik wil de opleiding therapeut volgen!

Benieuwd naar wat de opleiding theapeut voor jou kan betekenen? Ontdek wat Ananta opleidingen en advies voor jou kunnen betekenen. Bezoek de website en laat je informeren. Ook is het mogelijk om het contactformulier in te vullen op de website. Direct aanmelden kan natuurlijk ook!

AanmeldenContact opnemen

(035) 751 20 30