Lichaamsgerichte therapie

Bent u op zoek naar lichaamsgerichte therapie? Lichaamsgerichte therapie is de koepelnaam voor diverse soorten therapieën. Therapieën – zoals de benaming eigenlijk al zegt – waarbij het lichaam centraal staat. De therapieën zijn zo divers dat er niet alleen voor lichamelijke klachten, maar ook voor psychische klachten een therapie is. Lichaamsgerichte therapie valt onder de alternatieve geneeskunde.

Ananta: voor uw lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is voor een breed spectrum aan klachten geschikt, zoals een depressie en een burn-out. Maar het is ook geschikt voor het verhelpen van nek- en rugklachten die voortkomen uit stress. Lichaamsgerichte therapie overlapt sommige behandelmethodes met fysiotherapie en massage.

De therapie wordt gedaan in wekelijkse sessies waarin we in de eerste sessie een plan maken hoe we de therapie bij u gaan uitvoeren. Een belangrijk onderdeel binnen de therapie is het contact tussen cliënt en therapeut. Het is daarom ook erg belangrijk vanuit beide kanten vertrouwen in elkaar te hebben. Die connectie is van belang tijdens onze lichaamsgerichte therapiesessies. Het is voor ons samen dus de uitdaging om een sfeer te scheppen waarin u alles mag uitspreken, ervaren en voelen.

Waarom helpt lichaamsgerichte therapie?

Het lichaam draagt alle bewuste en onbewuste ervaringen met zich mee, dat doen dus niet alleen uw hersenen. Uw lichaam is als het ware een tweede geheugen wat werkt op gevoel. Daarom zegt men vaak ‘luister naar je lichaam’, uw lichaam geeft ook signalen als er iets is. En daarom is het lichaam uitermate geschikt om mee te werken tijdens therapie. We zijn geneigd ons te focussen op dat wat ons verstand ons vertelt, maar vergeten vaak ons lichaam. Juist in ons lichaam slaan we belangrijke informatie op over de positieve en negatieve ervaringen in het verleden.

Bij lichaamsgerichte therapie gaan we uit van een holistische benadering. Lichaamsgerichte therapie kan een goed alternatief zijn voor de reguliere individuele gesprekken met een psycholoog. Ananta heeft veel ervaring met lichaamsgerichte therapie. Samen met één van onze specialisten kunt u werken aan het loslaten van oude patronen, uw lichaamsbewustzijn vergroten en uw autonomie en identiteitsgevoel versterken. Als u op zoek bent naar een specialist in lichaamsgerichte therapie,
kunt u bij ons terecht.

Werkwijze

Onze werkwijze tijdens de lichaamsgerichte therapie bestaat uit een combinatie van gesprekken, massagetechnieken, lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen. De kracht van lichaamsgerichte therapie zit hem in het feit dat u keuzes en inzichten niet alleen hoort en ziet, maar ze ook lijfelijk voelt. Hierdoor bent u beter in staat keuzes te maken in het dagelijks leven.

Andere werkvormen van Ananta

Bij Ananta worden naast lichaamsgerichte therapie de volgende werkvormen ingezet:

  • Coaching
  • Therapie (lichaamsgerichte therapie, archetypische psychologie)
  • Sjamanistische technieken
  • Chakrapsychologie
  • Energiewerk
  • Communicatie met jezelf en anderen

Ja, ik wil lichaamsgerichte therapie!

Benieuwd naar wat lichaamsgerichte therapie voor u kan betekenen? Ontdek wat Ananta Opleidingen & Advies voor u kan betekenen. Bezoek de website en laat u informeren. Ook is het mogelijk om het contactformulier in te vullen op de website. Direct aanmelden kan natuurlijk ook!

AanmeldenContact opnemen

(035) 751 20 30