In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet of vaak veel te laat op. Het lichaam is een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en geeft de hele dag signalen af, die als we deze negeren, tot psychische en lichamelijke klachten kunnen leiden. Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie.

Het lichaam is zo niet alleen een wegwijzer naar verborgen zaken die geheeld mogen worden, maar ook een Bron van kennis en wijsheid. Als we weer leren luisteren naar de stem van ons lichaam dan komen we in contact met de wonderbaarlijke intelligentie van ons lichaam, naast het grote zelf herstellend vermogen van ons lijf en onze dieperliggende gevoelens en verlangens.

Door je meer bewust te worden van je lichaam en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, wordt in balans blijven, grenzen stellen of keuzes maken een stuk eenvoudiger. Een goed zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn gaan meestal samen.

Je kunt veel effectiever omgaan met stressvolle situaties omdat  je  je meer bewust wordt van je eigen grenzen. Je leert jezelf steeds beter kennen en krijgt zo meer zelfinzicht waardoor je veel bewuster richting kunt geven aan je leven. Daarnaast is het zo, dat hoe meer lichaamsbewustzijn je ontwikkelt hoe beter de communicatie wordt met jezelf en in interactie met je omgeving, want het grootste gedeelte van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal.

Trainer; Isabella Sophia

Data: 14 sept. 12 okt. 23 nov. 21 dec.2016 en  25 jan. 22 febr. 22 mrt. 26 april 24 mei en 20 juni 2017

Plaats: Ananta Opleidingen en advies, Lange Brinkweg 11-A Soest Tijden: 9:30 tot 17:00 uur

Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 10 Kosten € 111 per dag

Opgave via de website www.ananta.nl of de mail i.albers@ananta.nl

(035) 751 20 30