Een zoektocht naar mannelijke identiteit

mannen

Dit bacchische type is het toonbeeld van een compleet mens; een Zorba de Boeddha’, die wijn kan drinken, op het strand kan dansen en kan zingen in de regen en tegelijkertijd beschikt over het diepe inzicht en de wijsheid van een wijze.

Het doel van deze training is dat mannen hun kracht herwinnen, ontdekken wat hun drijfveren in het leven zijn en daar voor durven te gaan staan. De traditionele rolverdeling tussen man en vrouw bestaat niet meer in onze samenleving. Veel vrouwen hebben gekozen voor een zelfvoorzienende levensstijl. Hiermee een uitnodiging voor mannen achterlatend om ook in beweging te komen.
Dit roept veel vragen op; Hoe moet ik me gedragen als man? Wat is mijn rol in de samenleving en binnen het gezin? Waarom doe ik wat ik nu doe? Wat wil ik nu echt in mijn leven? In oude culturen werd de overgang van jongen naar man vaak op rituele wijze georganiseerd. Middels initiatie rituelen werd de zoon, die in de pubertijd kwam, weggehaald bij de moeder, het bos ingestuurd met enkele opdrachten en vervolgens opgenomen in de cirkel van de mannen van de stam. Door rituelen en inwijding uit onze cultuur te verwijderen zijn we die mogelijkheden kwijtgeraakt waardoor zowel mannen als vrouwen het lastig vinden om hun eigen identiteit te vinden. Steeds meer mannen kiezen er voor om hun hart te volgen en te doen wat ze gelukkig maakt. Er zijn echter ook mannen die vast blijven houden aan (schijn-)zekerheden zoals werk, materiële zaken en/of machogedrag, waardoor ze vaak in strijd leven met hun omgeving en met zichzelf. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben zoals burn-out, verslavingen, angsten, relatiebreuken, stress en met weinig energie en libido door het leven gaan.
Deze training is bedoeld voor mannen die gaan staan voor hun idealen en hun dromen durven na te leven. Mannen die de verantwoordelijkheid nemen om liefdevol voor zichzelf en al het leven op aarde te zijn.

Samen met je broeders ga je deze reis aan. Het is een avontuur met toppen en af en toe een dal. Je ontdekt steeds meer over jezelf, waarom je leven geworden is zoals het momenteel is, over diepe verlangens en weggestopte angsten. Je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en je broeders zijn er om je te steunen waar nodig. Je leert om meester te worden over je eigen leven.

Een keer in de maand komen we samen en dat zijn intensieve dagen waar je flink bezig bent op geestelijk, fysiek en energetisch vlak. Dit gebeurd in een veilige omgeving en een open sfeer waarbij er ook ruimte is voor ontspanning en een lach.

Je gids voor deze reis is Bhart Nijman met als gastdocent Isabella Sophia
Data voor het eerste jaar; 12 april, 17 mei, 14 juni, 5 juli, 13 september, 11 oktober, 15 november, 6 december. Vervolgens in 2018 10 jan. 14 febr. 14 maart en 11 april. Daarna bestaat de mogelijkheid om een verdiepingsjaar te doen of door te stromen naar de weg van Horus (zie website)

Kosten per dag zijn € 111 en dagen vinden plaats bij; Ananta Opleidingen Lange Brinkweg 11-A in Soest van 10 tot 17 uur.
Heb je interesse of wil je meer weten? Bel of mail dan even met Bhart; 06-46536270 of dergimpf@yahoo.com

(035) 751 20 30