Cognitieve gedragstherapie Utrecht

Overweegt u cognitieve gedragstherapie in Utrecht? U kunt bij Ananta terecht voor cognitieve gedragstherapie nabij Utrecht. Wat deze therapie precies inhoudt? Deze vorm van therapie bestaat uit twee soorten therapieën die samensmelten: gedragstherapie en gesprekstherapie. Met cognitieve gedragstherapie kunnen we negatieve gedachtes en gevoelens ombuigen en ontrafelen. Vanuit deze therapie zien we een gebeurtenis niet als hetgeen dat een mens negatief maakt, maar de kijk van de mens op de gebeurtenis vanachter een gekleurde bril. Tijdens de cognitieve gedragstherapie werken we daarom aan het uit elkaar halen van het gedrag en de gedachten die de problemen in stand houden door deze te bespreken en te behandelen. Cognitieve gedragstherapie werkt zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Wat gaan we doen?

Bij cognitieve gedragstherapie denken we samen met u na over uw gedrag in moeilijke situaties. Cognitieve gedragstherapie richt zich op het veranderen van gedachten (cognities) en gedrag. Tijdens cognitieve gedragstherapie bekijken we samen welke gedachten u heeft over uzelf en anderen en welke van uw ideeën kloppen met de werkelijkheid. Op deze manier achterhaalt u waar deze gedachten vandaan komen. U leert ze te vervangen door gedachten die beter bij de werkelijkheid aansluiten.

Naast de sessies met de therapeut, kunt u ook thuis aan de slag met thuisopdrachten. Zo kunnen we u vragen een dagboek bij te houden van vervelende situaties en de gedachten die u hierbij had. Op deze manier kunnen we de cognitieve gedragstherapie goed voortzetten, omdat we voldoende input hebben uit de directe praktijk. Op deze manier begrijpt u zelf ook het beste wat er gaande is en hoe u dit voor uzelf kunt verbeteren.

Waarom cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is één van de meest gebruikte behandelmethodes in Nederland. Ananta heeft al een zeer ruime ervaring op het gebied van cognitieve gedragstherapie en door middel van deze therapie willen onze experts ervoor zorgen u weer lekker in uw vel zit en weer van uzelf gaat houden! Het doel van de cognitieve gedragstherapie is dan ook dat u uw eigen gedrag begrijpt en dit kunt ombuigen, zodat u zich prettig blijft voelen in elke situatie. We gaan u helpen bij bepaalde gebeurtenissen de negatieve gedachtes en/of uw negatieve standpunt te veranderen, om zo te voorkomen dat u in die situaties snel somber of geïrriteerd raakt.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de cognitieve gedragstherapie nabij Utrecht door Ananta Opleidingen & Advies? Neem dan contact met ons op. U kunt zich eventueel direct aanmelden via de website.

Aanmelden Contact opnemen

(035) 751 20 30