Cognitieve gedragstherapie in Amersfoort

Wilt u graag cognitieve gedragstherapie in Amersfoort volgen? U bent hiervoor bij Ananta van harte welkom. Merkt u dat u last heeft van veel negatieve gedachten en gevoelens? Dat is vervelend. Uw leven kan daardoor zwaar, verdrietig of somber aanvoelen. Zonde! Want het leven kan tegelijkertijd ook zo mooi zijn. Mits u er op de juiste manier naar weet te kijken. Dit is wat we u gaan aanleren met cognitieve gedragstherapie in Amersfoort. Cognitieve gedragstherapie bestaat eigenlijk uit twee diverse soorten therapieën die als het ware samensmelten. De eerste is gedragstherapie en de tweede is gesprekstherapie. Vanuit deze therapie laten we u kennismaken met een andere kijk op gebeurtenissen. Daardoor kunt u gaan inzien dat het niet per sé de gebeurtenis is die iets negatief maakt, maar de manier waarop u er naar kijkt. Uw gedrag en gedachtes worden uit elkaar gehaald die de problemen in stand houden. Dit door deze te bespreken en uiteraard te behandelen. Het resultaat? Een vrolijker en lichter leven! U kunt bij Ananta terecht voor cognitieve gedragstherapie in Amersfoort wanneer u een volwassene bent; maar ook als kind.

Hoe werkt cognitieve gedragstherapie in Amersfoort?

Wilt u graag weten wat we bij cognitieve gedragstherapie in Amersfoort gaan doen? Ananta vertelt het u graag! Bij deze therapievorm leggen we de focus op het veranderen van uw gedachten (cognities) en daarmee gevoelens en gedrag. Allereerst gaan we in kaart brengen hoe u nu reageert in moeilijke situaties. We bekijken welke gedachten u heeft over uzelf, maar ook over anderen. Hierbij onderzoeken we welke ideeën kloppen met de werkelijkheid en welke niet! U kunt op deze manier achterhalen waar die gedachten nu precies vandaan komen. Is dit eenmaal bekend? Dan kunnen we u leren om deze te vervangen voor gedachten die wél aansluiten bij de werkelijkheid. Naast de sessie momenten met de therapeut bij Ananta, gaat u ook zelf aan de slag! Bijvoorbeeld middels het bijhouden van een dagboek waarin u vervelende situaties en gedachten neerpent. Dit helpt om de cognitieve gedragstherapie in Amersfoort goed voort te zetten, we hebben namelijk voldoende input uit de directe praktijk! Tevens helpt dit dagboek u om goed inzicht te krijgen in uw gedachten en gedrag en wat u kunt doen om dit te verbeteren.

Over ons

Bij Ananta bent u geheel aan het juiste adres voor cognitieve gedragstherapie in Amersfoort! Wij zijn een breed georiënteerd opleidingsinstituut. Bij ons kunt u zowel kort- als langdurige opleidingstrajecten volgen. Deze zijn onder meer gericht op bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Naast individuele coaching kunt u ook als organisaties in ontwikkelingstrajecten bij ons terecht. Bij Ananta kunt u namelijk ook adviestrajecten volgen!

Neem contact op!

Wilt u graag cognitieve gedragstherapie in Amersfoort volgen bij Ananta? Dat kan! Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u van harte verder.

Aanmelden Contact opnemen
(035) 751 20 30